r

Een uitgebreide keuze aan verse champignons:

De witte champignon in zijn blauwe bakje is de populairste en meest gekweekte eetbare paddestoel.
Tegenwoordig worden steeds meer andere soorten in de keuken gebruikt:

1. Wilde champignons:

  • Eekhoorntjesbrood
  • Girolles
  • Chantarel
  • Pied de mouton
  • Pied bleu...

2. Gekweekte champignons:

  • Shiitake
  • Oesterzwam
  • portobello

Champignons of paddestoelen mogen niet gespoeld worden, maar wel geborsteld.
Als je de paddestoelen niet op de dag van aankoop eet, kan je ze enkele dagen bewaren in de koelkast.
Laat de paddestoelen in hun eigen bakje liggen en wikkel losse paddestoelen in papier of een droge doek voor je ze in de koelkast legt.
Paddestoelen moeten kunnen ademen. Ze nemen snel geurtjes op, hou ze daarom uit de buurt van sterk ruikende groenten en fruit.