r

Slasoorten

 
Ons sla-aanbod is bijzonder uitgebreid:
  • Kropsla: dikke vaste krop, verfijnde smaak,
  • Romeinse sla: grote stevige krop,  sterkere smaak,
  • Lollo bionda en lollo rossa: losse krop met sterk gekruld blad, neutrale smaak,
  • Ijsbergsla: zeer vaste krop, pittiger dan kropsla,
  • Eikenbladsla: roodbruine en sterk ingesneden bladeren, lichte nootachtige smaak,
  • Veldsla: bladeren in lepelvorm, nootachtige smaak,
  • Andijvie: platte grote krop met brede bladeren, bittere witloofachtige smaa
  • Radicchio rosso: rode bladeren en wiite nerven, licht bittere smaak,
  • Rucola: langwerpige ingesneden bladeren, pittige notensmaak,
 

Alle slasoorten zijn zeer rijk aan vitaminen, vooral vitamine C en vitamine A.
Bovendien zijn ze arm aan calorieën.